Cursusnummer:
PON310

Vegetarische en plantaardige voedingskeuzes

Vegetarische en plantaardige voedingskeuzes

Wellicht heb je de adviezen om meer plantaardig te eten ook gezien. Dit wordt geadviseerd omdat het eten van veel dierlijke producten nadelige effecten heeft op onze gezondheid, dierwelzijn en de aarde.

Meer plantaardig en vegetarisch eten vragen wel om wat kennis over voedingsmiddelen.
In plantaardige voedingsmiddelen zitten namelijk andere voedingsstoffen dan in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. Een glas plantaardige drank is daardoor niet altijd een gezonde vervanger voor melk. Het merendeel van de kant-en-klare vleesvervangers heeft geen gezonde samenstelling. En veel voedingsmiddelen zijn gemaakt met dierlijke producten, zonder dat we dat weten. Bijvoorbeeld appelsap dat geklaard is met dierlijke stoffen.  

Tijdens deze workshop ontdek je hoe je zelf gezonde meer vegetarische en plantaardige keuzes kunt maken die passen bij jouw motivaties en voedingsgewoonten.

Voedingsdeskundige Isabelle Groenstege van My FoodStyle vertelt over voor- en nadelen van vegetarisch en meer plantaardig eten voor gezondheid en duurzaamheid. Je leert over verschillende vormen van vegetarisch eten en over voedingsmiddelen die onverwachts dierlijke producten bevatten. Samen gaan we etiketten van vleesvervangers lezen en beoordelen welke voor jou een gezonde keuze zijn. We selecteren plantaardige dranken die een goed alternatief voor melk zijn. En we delen ideeën voor recepten met peulvruchten. 

Heb je al vragen over vegetarisch en plantaardig eten? Schrijf ze alvast op en neem ze mee. Gaan de vragen over een bepaald product? Dan is het handig als je de verpakking of het etiket ook meeneemt

Startdatum
Lesvorm