Per categorie:

  Per soort:

Positieve psychologie

Ervaar zelf de effecten van de positieve psychologie.
Positieve psychologie, een nieuwe stroming binnen de psychologie, richt zich op wat er al goed is en kijkt van daaruit welke veranderingen en ontwikkelingen mogelijk zijn, zodat je een plezierig, betekenisvol en betrokken leven kunt leren leiden.

Positieve psychologie heeft als doel je levenskwaliteit te verbeteren, je te helpen meer te genieten van de dingen in het leven, je kwaliteiten beter te leren inzetten, beter te leren communiceren, je in-effectieve patronen los te laten, jezelf 'ont-beteren', jezelf meer toestaan te zijn wie je bent. Dan komt er ruimte voor inspiratie, levensplezier en groei; florishing genoemd.

Als mensen hun sterke kanten meer gebruiken blijken ze: gelukkiger, meer zelfvertrouwen en zelfwaardering te hebben, voelen ze meer energie en vitaliteit, ervaren ze minder stress, reageren veerkrachtiger op tegenslag, bereiken hun doelen vaker, functioneren beter op hun werk, zijn meer betrokken bij hun werk en ervaren ze meer persoonlijke ontwikkeling en groei. Is dat iets wat jij ook zou willen leren?

Thema's die aan bod komen zijn: Je kwaliteiten en talenten, zelfregie/zelfsturing, positieve relaties, positieve emoties, leren genieten en waarderen, groei door en na vervelende ervaringen, de kracht van optimisme, omgaan met innerlijke conflicten, acceptatie, verbale en non-verbale communicatie, verbondenheid en moderne spiritualiteit.

We gebruiken het boekje 'Dit is jouw leven' dat de inzichten vanuit de positieve psychologie vertaalt naar praktische en herkenbare theorie en oefeningen. Aangevuld vanuit mijn ervaring met; lichaamsgerichte (psycho)therapie, NLP en Neurosemantiek (een nieuwe vorm van NLP), ACT/mindfulness, meditatie, lichaamswerk, geleide meditaties, verbale en non-verbale communicatie en invalshoeken uit andere stromingen.

Op basis van de theorie zal er vaak een oefening of opdracht gedaan worden. Ook zal er vaak een suggestie gedaan worden om thuis mee verder te gaan. We beginnen met een korte meditatie en sluiten daar ook weer mee af.
De cursus bestaat uit 7 lessen van 2,5 uur met maximaal 10 personen.

Rob Behr geeft lichaamsgerichte psychotherapie en is ACT/mindfulness trainer/coach. Hij houdt zich al jaren bezig met het thema hoe lichaam en geest beter te laten samenwerken en die kennis te delen. Dit komt terug in elke cursus van hem bij de Volksuniversiteit Lisse.

tijd: donderdag 19:15-21:45 uur
periode:11 januari t/m 8 maart 2018 - 7 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: R. (Rob) Behr

extra info: Voor deze cursus heeft u het volgende boek nodig:
Dit is jouw leven. De kosten bedragen circa 25,-. U kunt dit boekje bestellen via internet of de boekhandel.
De docent maakt gebruik van extra materiaal in de vorm van een map. De kosten daarvoor bedragen 5,-. Wij verzoeken u dit bedrag tijdens de eerste les contant aan de docent te voldoen.
Graag pen en papier meenemen voor de oefeningen en aantekeningen.
Donderdag 1 februari en donderdag 1 maart 2018 geen les.
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 106,00
code: VPO250  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: