Per categorie:

  Per soort:

Wat hoor ik? Klassieke muziek uitgelegd deel 3

In dit deel van de introductiecursus klassieke muziek zullen we grofweg de periode 1840-1900 behandelen. We begeven ons in de Romantische beweging die haar hoogtepunt beleefde, maar tegelijkertijd onderuit gehaald dreigde te worden door nieuwe muzikale ideeŽn. We volgen enkele componisten die met hun muziekfilosofie lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan en maken kennis met een frisse muzikale wind uit Frankrijk.
Kortom, een roerige muzikale tijd, met zowel strijd als nieuwe ideeŽn. De volgende componisten komen onder meer aan bod. Beginnend bij de kamermuziek van Schubert, Mendelssohn en Brahms met veel aandacht voor het lied, komen we bij de Symfonische Gedichten van Liszt en Richard Strauss. We beluisteren religieuze muziek van Berlioz, Verdi en Bruckner en maken kennis met de Franse componisten Lalo, Saint-SaŽns, Faurť en Franck. Liedcomponist Hugo Wolf zal niet ontbreken, evenals de rebel Erik Satie. We sluiten af met de symfonische gigant Mahler en de muzikale vernieuwingen van Debussy.
De cursus wordt ondersteund met talloze illustraties, muziekvoorbeelden en filmpjes. De cursist ontvangt na elke les een samenvatting inclusief een lijst van alle gehoorde muziekvoorbeelden.

tijd: vrijdag 10:15-12:15 uur
periode:9 maart t/m 6 april 2018 - 5 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: M. (Margaret) Krill

maximaal: 15 deelnemers
prijs: € 64,00
code: VKU351  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: