Per categorie:

  Per soort:

Body- en mindfulness, de kracht van je karakter

Welke thema's herken jij?
Stress, perfectionisme, weinig lichaamsbewustzijn/contact, niet hier en nu zijn, druk in het hoofd, niet goed kunnen ontspannen, ontevredenheid over je leven, niet goed keuzes kunnen maken, last hebben van veel regels en beperkingen vanuit jezelf, verlegenheid, beter contact willen hebben met jezelf en anderen, hoge sensitiviteit (HSP: mensen die snel overprikkeld raken), te lang blijven hangen in negatieve gevoelens.
Wil je meer over je zelf en je lijf en gedachten weten, je grenzen en wensen ontdekken, doelgerichter en waardevoller je leven inrichten, iets nieuws willen in je leven? Wil je ruimer leven, meer beweging in je leven, letterlijk en figuurlijk, met meer plezier en bewustzijn? Ontdekken hoe jij met jezelf en de wereld omgaat? Beter willen leren je gedrag, gevoel en gedachten te regelen en te beheren? Dan kan deze cursus je een waardevolle impuls geven.
De cursus Jij en je Lijf legt het accent op je lijf, ontdekken van spanningen en ontspannen, lijfbewustzijn. We maken een reis in 7 weken door je lijf en ontdekken daar de thema's. De volkswijsheden zoals: teveel op je schouders nemen, van je hart een moordkuil maken, iets op je lever hebben, iets ligt zwaar op de maag, door je knieŽn gaan, je poot stijf houden, je verbijten of met je hand over je hart strijken, zijn wat voorbeelden die we lijfelijk op verschillende manieren gaan onderzoeken. Start 3 oktober 2017.

De cursus De Kracht van je Karakter legt het accent op je persoonlijke ontwikkelingsgeschiedenis en de opbouw van je karakterstijl. Hoe ga je om met jezelf in contact met anderen. Waar zit je kracht en kwaliteit? Waar heb je wat te leren van andere denk- en gedragsmogelijkheden?
We onderzoeken 5 karakterstijlen. De thema's die hierin langskomen zijn: verbinding met jezelf en de ander,' hier-en-nu zijn', goede voeding en zelfzorg, steun, support, vertrouwen in jezelf en anderen, autonomie, zelfbeschikking; 'Wat wil ik?', vitaliteit, relatie, contact, verbinding, je vrij voelen en eigen regie. Start 20 maart 2018.
De twee cursussen zijn los van elkaar te volgen en zijn ook een mooie aanvulling en verdieping op elkaar.
Het is een combinatie van: lichaamswerk, o.a. bio-energetica om de spanningen in je lijf te onderzoeken, adem werk, mindfulness beoefening, geleide meditaties, observatie, bewegings- en bewustzijnsoefeningen.

Rob Behr geeft lichaamsgerichte psychotherapie en is ACT/mindfulness trainer/coach. Hij heeft een praktijk voor stress gerelateerde klachten. Hij is al jaren bezig op dit gebied om lichaam en geest beter te laten samenwerken. Door tal van opleidingen en cursussen heeft hij een eigen werkstijl ontwikkeld. Een combinatie van methoden en technieken komen hier mooi samen.

tijd: dinsdag 19:15-21:30 uur
periode:20 maart t/m 8 mei 2018 - 7 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: R. (Rob) Behr

extra info: Draag gemakkelijk zittende kleding, waarin je vrij kunt bewegen en warme sokken of sloffen.
Geen buiten schoenen in de zaal.
maximaal: 14 deelnemers
prijs: € 96,00
code: VPO203  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: