Per categorie:
Leonardo Da Vinci

In oktober opent de langverwachte tentoonstelling met tekeningen van Leonardo da Vinci in het Teylers Museum in Haarlem. Na succesvolle exposities gewijd aan de tekeningen van renaissance meesters Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) is het nu de beurt aan hun tijdgenoot Leonardo da Vinci. Met fantastische bruiklenen uit de collecties van onder anderen H.M. Queen Elisabeth, het Louvre en de Albertina in Wenen vormt deze tentoonstelling de opmaat naar het Leonardo-jaar in 2019 waarin we zijn 500ste sterfdag gedenken.
Leonardo werd in zijn eigen tijd al geroemd om de vaardigheid om menselijke karakters en emoties overtuigend weer te geven. En hij was een van de eerste kunstenaars die geďnteresseerd was in de relatie tussen innerlijke en uiterlijke kenmerken van de mens. Dat komt het beste naar voren in zijn fresco van het “Laatste Avondmaal” in Milaan. Daarin zocht hij de ideale uiterlijke weergave van de afzonderlijke apostelen op basis van hun karaktereigenschappen. Ook toont hij zijn talent voor het overtuigend weergeven van de verschillende reacties van de apostelen op de boodschap van Christus; sommigen zijn verbaasd, anderen geschokt.
Uiteraard kan het fresco niet reizen, maar het krijgt op een bijzondere manier een belangrijke plek in de tentoonstelling die u dit najaar niet wil missen! Daarom bieden wij u deze lezing aan. U krijgt inzicht in het leven en werk van Leonardo da Vinci en u ontdekt de bijzonderheden van de tentoongestelde tekeningen. Met deze lezing kunt u goed voorbereid gaan genieten van een bezoek aan deze unieke tentoonstelling.

tijd: vrijdag 20:00-22:00 uur
startdatum:9 november 2018
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: B. (Birgitte) Mommers

extra info: De prijs van de lezing is inclusief een kopje koffie of thee.
maximaal: 60 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 5,00
code: LEZ157

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: