Per categorie:
Patchwork en quilten, basiscursus en sampler

Creatief met textiel

Patchwork is een zeer oude techniek, die o.a. werd gebruikt voor het maken van kleding en (sier)dekens! Van verschillende stukjes stof werd volgens een bepaald patroon een lap genaaid. Daarna werd deze lap door middel van kleine rijgsteken vastgezet op een tussenlaag en een katoenen onderlaag: het “quilten”. Het quilten zorgt niet alleen voor het vastzetten van de drie lagen, maar fungeert ook als decoratie voor het geheel.
Nieuw cursisten leren in deze cursus de techniek om met de hand een quilt te maken.
Alle facetten van het patchwork en quilten komen stap voor stap aan de orde; zoals het tekenen van de patronen, kiezen en knippen van de stoffen, het met de hand naaien van de lapjes. En natuurlijk ook het quilten (met vingerhoed en quiltring) en afwerken van de quilt.
In de eerste les maakt u een klein introductiewerkje. Tevens wordt tijdens deze les de aanschaf van de stoffen voor het vervolg van de cursus besproken.

Gevorderde cursisten maken een Patchwork Sampler.
Een samplerquilt is een quilt waarin elk blok is ingevuld met een ander geometrisch patroon. In deze cursus gaan we verder in op het met de hand naaien van “blokken” patchwork.
Naast meer ingewikkelde patronen, komen ook ronde vormen en driedimensionale effecten aan de orde. Ook verschillende mogelijkheden voor het combineren van deze blokken tot een fraai geheel worden behandeld.
We streven ernaar om minimaal 9 à 12 blokken te maken; dit kan een wandkleed worden of met effen blokken erbij een 1-persoonssprei.
De lessen zijn 1 x per 14 dagen.

tijd: dinsdag 13:30-15:30 uur
periode:1 oktober t/m 31 maart 2020 - 12 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: S. (Sophia) van Tongeren

extra info: Graag meenemen naar de 1e les: wat restjes katoenen lapjes en naaigerei zoals garen, naald, spelden en een schaar.
Voor patronen en schriftelijk lesmateriaal komen er € 4,- extra kosten, wij verzoeken u dit bedrag contant aan de docent te voldoen.
De cursusdata zijn: 1-10, 15-10, 5-11, 19-11, 3-12, 17-12-2019, 14-1, 28-1, 11-2, 3-3, 17-3, 31-3-2020
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 164,00
code: CRE500  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: