Per categorie:
De Multifunctionaliteit van Bauhaus

Deze lezing gaat over de ideologie van het Bauhaus, haar belangrijkste architecten en haar wereldwijde invloed.
Opgericht door de architect Walter Gropius in het Duitse Weimar in 1919, ging men ervan uit dat het creëren van een mooiere omgeving kon leiden tot een betere maatschappij.
Het was een synthese van plastische kunsten, ambacht, techniek en industrie. Hierbij was het belangrijk dat het onderscheid tussen ambachten en kunst zou wegvallen.
Vooral onder invloed van de Nederlandse kunstenaar Theo van Doesburg, die samen met Piet Mondriaan en anderen in 1917 de kunstbeweging De Stijl had opgericht, evolueerde het Bauhaus van het expressionisme naar een meer zakelijke richting. Multifunctionaliteit leek uitgevonden door het Bauhaus.
De eigen uitgave van de Bauhausbücher met het vernieuwende gedachtegoed van onder andere Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, J.J.P. Oud, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Kasimir Malevitch en Gropius droeg bij tot de verspreiding en de bekendheid. In 1933 sloot het Bauhaus, onderdruk van het opkomend nationaal socialisme, haar deuren.

In verband met de beschikbare ruimte is een limiet vastgesteld van 50 bezoekers. Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan is het mogelijk te reserveren via www.volksuniversiteit-lisse.nl.

tijd: vrijdag 20:00-22:00 uur
startdatum:13 december 2019
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: H. (Herman) van Bergeijk

extra info: De prijs van de lezing is inclusief een kopje koffie of thee.
maximaal: 50 deelnemers
prijs: € 5,00
code: LEZ110  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: