Tai Chi

Wat is Tai Chi : Brengt uw geest en lichaam in balans !!

Tegenwoordig wordt het veelmeer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ontstressen en voor het meditatieve element.
Tai Chi helpt de spieren en gewrichten los te houden. Ook bevordert Tai Chi een goede houding. De oefeningen cq vormen zijn lang en hierdoor wordt het geheugen goed op de proef gesteld. De bewegingen zijn ook rustig meestal staand en zijn gebaseerd op de vijf elementen van de energieleer. Ze zorgen ervoor dat je meer energie krijgt. Ook heeft Tai Chi een positieve invloed op de bloedcirculatie en de zuurstoftoevoer naar de spieren. Tai Chi is dus meditatie in beweging en dat bevordert dus de concentratie.
Tai Chi ontspant, neemt stress en spanning weg, zorgt voor meer Chi (energie), een strakker lichaam en herstelt vermoeide spieren. De beweging moet komen van de interne deel van het lichaam (de buik en de rug), en niet vanaf het buitenste gedeelte (armen en schouders). De herhaalde bewegingen en de gehele vorm lossen blokkades op, laten organen ontspannen en herbouwen de Chi voor het daarvoor bestemde doel.
Lesinhoud Tai Chi Chuan:
De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht. Elke fase is een afgerond geheel maar wordt wel in volgorde doorlopen.
Na het voltooien van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen, partneroefeningen (pushing hands) en eventueel de vormen met zwaard.
Een les van ca 1 uur tot 5 kwartier bestaat uit een gedeelte korte meditatie en een warming-up met gezondheidsoefeningen (staande Qigong) met vervolgens een gedeelte van de Tai Chi vorm. Eerst in stappen en uiteindelijk als één vorm in een vloeiende beweging. De oefeningen worden per les in kleine stappen en in rustig tempo uitgelegd, herhaald en opgebouwd. Als de bewustwording en technieken goed zijn doorgedrongen volgen de verdiepingen en later de partneroefeningen zoals pushing-hands.
De les wordt afgesloten met een Taoïstische massage en tot slot een korte meditatie.

tijd: vrijdag 15:00-16:15 uur
periode:1 oktober t/m 17 december 2021 - 11 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: W. (William) Antersijn

extra info: Voor deze les vragen wij u makkelijk zittende kleding te dragen en een flesje water mee te nemen.

maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 91,00
code: BEO200  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: