Mono print en Linosnede

Diverse creatieve cursussen

MONO PRINT
Tijdens de eerste 4 lessen van deze cursus maakt u kennis met mono print..
Een mono print is een druktechniek waarbij op een plaat met inkt of verf een afbeelding wordt gemaakt waarna deze nog natte tekening wordt afgedrukt op het papier. Via deze techniek kan slechts één afdruk van de tekening worden gemaakt.
Voor deze techniek kan worden gekozen om de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder 'getekend' te laten zijn. Het afdrukken zorgt voor een 'zachtere' lijn. Omdat de afbeelding spiegelbeeldig wordt, kan dit eveneens een reden zijn om een monotype te maken. De afbeelding verliest zo het 'handschrift' van de maker. Een tekening heeft namelijk de neiging om (voor rechtshandigen) naar rechts te neigen. De afdruk zal dan naar links neigen en wordt daardoor als minder "automatisch" ervaren.

LINO SNEDE
De laatste 5 lessen van deze cursus worden besteed aan de techniek Linosnede.
Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. De techniek is te vergelijken met de houtsnede. Omdat het snijden in de plaat linoleum makkelijker is - het materiaal is zachter - kunnen vloeiender lijnen ontstaan, maar een linosnede is doorgaans wat grover van tekening. Daardoor is hij beter dan de houtsnede geschikt voor grotere vlakken en grote formaten. De drukvlakken zijn gladder en missen de nerftekening van het hout.

tijd: woensdag 14:00-16:00 uur
periode:6 oktober t/m 8 december 2021 - 9 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: F. (Fathel) Neema

extra info: De docent zal het benodigde materiaal (inkt, papier, linoleum blokken enzovoorts) zelf inkopen en verdelen tijdens de eerste les.
De kosten van het materiaal zullen bedragen circa € 27,50. Wij verzoeken u dit bedrag tijdens de eerste les contant aan de docent te voldoen.
maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 125,00
code: CRE395  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: