3D printen en modellen maken in Blender

Bent u al langer ge´nteresseerd in 3D printen, maar weett u niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus voor u!

In deze cursus leert u de basis principes van het maken van 3D modellen die u vervolgens kunt printen op een 3D printer.
Voor het maken van 3D modellen maken we gebruik van het gratis 3D programma Blender. De laatste jaren is 3D printen steeds toegankelijker geworden, door de komst van gebruiksvriendelijke en betaalbare 3d printers.
U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van 3D printers. We gaan drie 3D modellen in de cursus maken, waarvan een schaakstuk (een loper) in de derde les wordt uitgeprint op een 3D printer. Hierbij wordt de werking van een 3D printer uitgelegd. In het 3D programma Blender zal aandacht worden besteed aan de twee meest gebruikte modeling technieken: ''flatsurface'' modeling en ''sculpting''. Sculpting kan worden vergeleken met het werken met klei en nodigt vooral uit voor een creatieve invulling (we zullen ''Shaun het schaap'' maken mbv. sculpting).
Flatsurface modeling is meer technisch, en wordt veel gebruikt in de architectuur en in de game industrie. We gaan een dressoir en een schaakstuk maken mbv. flatsurface modeling.
De derde les staat in het teken van 3D printen. De verschillende soorten 3D printers die op de markt verkrijgbaar zijn worden behandeld. Ook kijken we naar de ''slicing software'', die het 3D model, gemaakt in Blender, zal vertalen naar een printbaar bestand, en bv. er voor zorgt dat een complex voorwerp met elementen die uitsteken niet omvalt tijdens het printen, door het aanbrengen van ondersteuningen.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
periode:19 januari t/m 16 februari 2023 - 3 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: B. (Bernard) "t Hooft

extra info: Heeft u geen laptop om mee te nemen naar de cursus, dan zijn er laptops voor u aanwezig om mee te werken.
Neemt u een usb stick mee, zodat u het lesmateriaal kunt meenemen.
Cursusdata:19-01, 02-02 en 16-02-2023
maximaal: 7 deelnemers
prijs: € 48,00
code: DIG115  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: