2. Chaos! en filosofie

We ervaren chaos elke dag en daarmee lijkt chaos een natuurlijk onderdeel van het leven. Maar het leven is veel gekker en nog veel meer onvoorspelbaar dan we denken. We beleven dagelijks verrassende wendingen en ik durf te beweren dat het fenomeen Chaos daar een cruciale rol in speelt. Echter deze chaos is wel heel anders dan veel mensen denken. Chaos maakt namelijk processen weliswaar onvoorspelbaar maar wel binnen specifieke grenzen en met een hele bijzondere structuur. Fractals, zoals de wereldberoemde Mandelbrot fractal, spelen hier een belangrijke rol. Nieuwsgierig?
Het onderwerp chaos nodigt uit om er even goed de tijd voor te nemen en om er rustig over na te denken tijd waar we leven met de waan van de dag en waarin alles een planning heeft, is het nemen van tijd voor de goede dingen in het leven een weldaad. Ik beloof dat het geen wiskundige lezing wordt maar juist een belichting van de filosofische kant van het onderwerp.

Het succes van mijn lezingen zit in de eenvoud waarmee moeilijke onderwerpen worden uitgelegd. Ik vind het heerlijk te presenteren aan een niet-deskundig maar vooral ge´nteresseerd publiek. Ik probeer met veel enthousiasme en rijk ge´llustreerde voorbeelden de meest complexe natuurkunde helder te vertellen zonder me te verliezen in wiskunde of formules. Het gaat om de hoofdlijn en de essentie van de Natuurkunde. Een beter begrip van de natuur inspireert.

tijd: vrijdag 20:00-22:00 uur
startdatum:4 november 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: K. (Kees) Griffioen

extra info: De prijs van de lezing is inclusief een kopje koffie of thee.
maximaal: 50 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 7,00
code: LEZ111

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: