3. Gustav Klimt en de Wiener secession

Alle lezingen

In het Wenen van 1900 bestond er een levendig kunstenaarsmilieu van schrijvers, componisten en kunstschilders. In deze groeiende stad werd in 1897 een vereniging van kunstenaars opgericht die zich afzette tegen de heersende kunst zoals deze werd onderwezen aan de academie. De groep noemde zich de Weense Secession dat afsplitsing betekent en was een verzameling van verschillende nieuwe kunststijlen
Wie kent ze niet: de weelderige vrouwenfiguren van Gustav Klimt, de bekendste schilder van het fin de siècle in Wenen. In deze stad, waar Klimt bijna zijn hele carrière woonde en werkte, zijn nog tal van zijn werken te bezichtigen. Dit najaar vindt bovendien in het Van Gogh Museum een tentoonstelling plaats over Klimt.
Tijdens deze lezing geniet u van de mooiste en meest toonaangevende werken uit de rijke carrière van Gustav Klimt, en een selectie werken uit de tentoonstelling.

Kunst is voor iedereen! Dat is het motto van kunsthistorica Birgitte Mommers. Zij ziet het dan ook als haar missie om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen, toegankelijke manier van kunst te laten genieten in de vorm van een rondleiding of een lezing.

tijd: vrijdag 20:00-22:00 uur
startdatum:16 december 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: B. (Birgitte) Mommers

extra info: De prijs van de lezing is inclusief een kopje koffie of thee.
maximaal: 43 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 7,00
code: LEZ125

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: