BBB-Pilates

De les is als volgt opgebouwd. Het eerste kwartier bestaat uit warming-up oefeningen die staand worden uitgevoerd. Hierbij wordt niet gesprongen. Het tweede kwartier bestaat uit spierversterkende oefeningen voor de buik, billen en benen. Het tweede halfuur bestaat uit pilatesoefeningen, aansluitend is er een cooling down.
De rustige en geconcentreerd uitgevoerde oefeningen bij pilates raken met name de diepere spiergroepen, waardoor een optimale balans en spierbeheersing ontstaat. Een betere balans zorgt voor een betere lichaamshouding en het verminderen (of nog beter: voorkomen) van bijvoorbeeld rug- schouder- en nekklachten. Wie regelmatig en op de juiste wijze de pilatesoefeningen uitvoert voelt al na enkele weken een verbetering van de houding en versoepeling van de spieren.
Voor beginners zijn de oefeningen zwaar, in de les bouwen we dan ook langzaam, en onder deskundige leiding, het niveau op. Luisteren naar uw eigen lichaam en voelen welke spieren en botten aan het werk zijn bij iedere beweging vormen het hart van de training. Plezier in de les, genieten van de oefeningen op de rustige ritmische muziek is natuurlijk net zo belangrijk! Iedere week wordt er een klein stapje verder gegaan in de methode totdat de cursisten de oefeningen feilloos en vertrouwd uit kan voeren.

Men kan TUSSENTIJDS instromen, de prijs wordt aangepast aan het aantal nog te volgen lessen.

tijd: donderdag 20:00-21:00 uur
periode:8 september t/m 25 mei 2023 - 30 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: I. (Ingrid) Ram

extra info: Voor de lessen verzoeken wij u het volgende mee te nemen:
- een matje
- een handdoek om op te liggen;
- een flesje water;
- een warm vest voor de cooling down.
Bij de BBB-Pilates worden sportschoenen gedragen.

Geen les op 29-09 (Harddraverij) 27-04 ( Koningsdag) 18-05 (Hemelvaartsdag)

maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 206,00
code: BEO175

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: