De wondere wereld van de componist

Muziek

Bent u ook nieuwsgierig naar hoe al die composities van beroemde componisten tot stand zijn gekomen? In deze cursus hoort u de verhalen die voorafgingen aan de geboorte van een aantal prachtige werken.
Reizen was en is voor veel mensen een ware bron van inspiratie, zo ook voor componisten. Zij kwamen tijdens hun reizen niet alleen in aanraking met nieuwe muziek, maar ook met andere muzikale modes en nieuwe instrumenten. Voor deze verhalen volgen we Mozart, Mendelssohn en DvorŠk naar een aantal interessante steden en door de componist nieuw te ontdekken landen, waarbij cultuur en natuur belangrijke ingrediŽnten waren voor hun nieuwe werken.
We besteden in deze cursus ook aandacht aan een aantal opmerkelijke opdrachten die componisten kregen. Meestal betrof dit een feestelijke gelegenheid, maar deze leidden wel vaak tot veel hoofdbrekens en gesteggel zoals bij onder meer Vivaldi, Hšndel en Brahms.
Tot slot van de cursus staat de componist Beethoven centraal. Zijn 250ste geboortedag wordt dit jaar wereldwijd gevierd. Aanleiding om een blik in zijn componistenbrein te werpen en ons te verdiepen in de omstandigheden waaronder Beethoven componeerde en waardoor we ook een beeld krijgen van de stad Wenen rond 1800.

tijd: donderdag 10:00-12:00 uur
periode:5 november t/m 10 december 2020 - 5 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: M. (Margaret) Krill

extra info: De cursusdata zijn: 5-11; 12-11; 26-11; 3-12 en 10-12-2020.
maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 68,00
code: KUN155  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: