Kerstwijnen

Tijdens de workshop proeft en beoordeelt u 5 verschillende wijnen en krijgt u informatie over hun druivenras, herkomstgebied en wijnmaker. Welke wijn past bij uw kerstdiner? Kiest u voor een wijn bij het gerecht of een gerecht bij de wijn? Wijn en spijs behoren een gelukkig huwelijk te vormen. In Frankrijk spreken ze van: 'L'HARMONIE DES VINS'. Ongetwijfeld gaat u die ontdekken.

Biografie:
Ruim 20 jaar was Chiel Kuiper werkzaam als importeur en handelaar onder de naam 'Wijnkoperij Chiel Kuiper' gevestigd in Katwijk aan Zee. Door het bezoeken van wijngoederen, volgen van masterclasses en zelfstudie voor en tijdens deze periode heeft hij een brede kennis ontwikkeld van kwaliteitswijnen. Voor zijn clientèle, zowel horeca en als particulieren, verzorgde hij cursussen vinologie, stelde wijnkaarten voor restaurants samen, organiseerde workshops en wijn- en spijsavonden. Na de verkoop van zijn bedrijf voelde hij zich nog steeds een ambassadeur van gepassioneerde wijnproducenten en deelt zijn ervaringen en kennis graag met wijnliefhebbers.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
startdatum:17 november 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: M (Machiel) Kuiper

extra info: De docent maakt gebruik van lesbrieven. De kosten hiervan en de kosten voor wijn en een hapje bedragen tezamen € 15,-.
Wij verzoeken u dit bedrag contant aan de docent te voldoen.
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 17,00
code: CUL110

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: