Per categorie:
Mediteren met Jorine

Meditatietechnieken

Steencirkelmeditatie Klankmeditatie - Lichtmeditatie

In de laatste maanden van het jaar word je nogal eens door de stress en de drukte van het seizoen overrompeld. Wat is het dan fijn om onder begeleiding drie mooie meditatie avonden te beleven. Avonden waarin je tot rust komt, jezelf weer goed kunt gronden, de warmte en liefde voor jezelf en anderen weer voelt en waarin je kunt ontspannen met muziek, kaarslicht, edelstenen en klanken die jou helpen om heerlijk te ontspannen.

Tijdens de eerste avond werkt Jorine met allerlei klanken zoals drum, oceandrum, klankschaal, Tsjing, belletjes enz. Dit tijdens de geleide meditatie waarin je een reis kunt maken naar jouw innerlijk en eigen plek. Een plek van rust en vrede in jezelf.

Bij de tweede avond maakt Jorine gebruik van stenen cirkel. Er wordt een grote cirkel van stenen gelegd in de ruimte en we zullen zittend op de grond mediteren. Waarbij we ieder de stenen van de cirkel in handen zullen nemen en daarmee visualiseren dat we ons verbinden met de aarde, onszelf reinigen en weer nieuwe energie vragen. Een krachtige aardse en ontspannende Meditatie.

De laatste meditatie avond zo vlak voor kerst doen we met licht, het is dan lichtjes avond! Iedereen neemt zelf een kaarsje en standaard mee en we gaan mediteren met het licht van de vlam. Ook deze meditatie begint zittend, waarna je eventueel kunt gaan liggen op het matje.
Na iedere meditatie is er de ruimte om je gedachtes, gevoelens of inzichten die uit de meditatie voortkomen te delen wanneer je dit wenst.

Er zijn matjes aanwezig, maar neem voor jezelf ook warme sloffen, eventueel een lekkere deken mee en als je dat graag wilt een meditatie kussen.
Als de deur dicht is, zijn we begonnen en kun je niet meer het lokaal in lopen, je zou de anderen te veel storen. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent.

tijd: maandag 20:00-21:00 uur
periode:25 november t/m 9 december 2019 - 3 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: J. (Jorine) Taal

extra info: De lessen worden gegeven maandag 25 november, 9 december en 16 december 2019.
Wij verzoeken u warme sloffen, eventueel een deken en meditatiekussen mee te nemen.
maximaal: 12 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 20,00
code: PON500  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: