Per categorie:
Met componisten op reis

Componisten waren vaak onderweg. Op hun reizen kwamen zij in aanraking met nieuwe muziek, andere muzikale smaken, andere manieren van het spelen van muziek, maar vaak ook met een andere natuur die hen inspireerde tot het schrijven van nieuwe composities. Ook gingen zij vaak op reis om een baan te vinden of om ergens anders een nieuwe compositie te laten horen. Er werden ook specifieke opdrachten gegeven voor feestelijke gelegenheden.
In deze cursus ontdekt u aan de hand van hun verhalen en muziek, wat dat heeft opgeleverd. Zo volgen we Antonio Vivaldi naar Amsterdam, Hšndel in Londen, ontmoeten we Wolfgang Amadeus Mozart in Mannheim en Parijs, Felix Mendelssohn in Schotland en ItaliŽ en Johannes Brahms op weg naar een belangrijke onderscheiding waarvoor hij ook een stuk componeerde.
U komt ook meer te weten over de muziek van Antonin DvorŠk in de (toenmalige) Nieuwe Wereld, Amerika en als er iemand veel kilometers in zijn leven heeft afgelegd, dan is dat de Hongaarse pianist en componist Franz Liszt. Van de vele muzikale inspiraties die hij opdeed kijken we naar zijn verblijf in Zwitserland en op een heel bijzonder eiland. En er is ook aandacht voor een Nederlandse componist met een wel heel Nederlands werk.

tijd: woensdag 10:15-12:15 uur
periode:13 november t/m 11 december 2019 - 5 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: M. (Margaret) Krill

maximaal: 12 deelnemers
prijs: € 68,00
code: KUN155  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: