Oktober wijnmaand

Wijn is de meest fascinerende drank: wijn kan u van onvergetelijke smaakbelevenissen laten genieten, maar kan ook teleurstellingen achterlaten. Het is een product vol van verhalen, zinnig en onzinnig. Tijdens een workshop van 1 uur basiskennis-vinologie gevolgd door 1 uur proeven en het beoordelen van 5 sterk verschillende wijnen leert u de mysteries doorgronden.
Leerstof: Wat is wijn? Vinificatie, wijnstijlen, druivenrassen, herkomstgebieden en wetgeving.

Biografie:
Ruim 20 jaar was Chiel Kuiper werkzaam als importeur en handelaar onder de naam 'Wijnkoperij Chiel Kuiper' gevestigd in Katwijk aan Zee. Door het bezoeken van wijngoederen, volgen van masterclasses en zelfstudie voor en tijdens deze periode heeft hij een brede kennis ontwikkeld van kwaliteitswijnen. Voor zijn clientèle, zowel horeca en als particulieren, verzorgde hij cursussen vinologie, stelde wijnkaarten voor restaurants samen, organiseerde workshops en wijn- en spijsavonden. Na de verkoop van zijn bedrijf voelde hij zich nog steeds een ambassadeur van gepassioneerde wijnproducenten en deelt zijn ervaringen en kennis graag met wijnliefhebbers.

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
startdatum:6 oktober 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: M (Machiel) Kuiper

extra info: De docent maakt gebruik van lesbrieven. De kosten hiervan en de kosten voor wijn en een hapje bedragen tezamen € 15,-.
Wij verzoeken u dit bedrag contant aan de docent te voldoen.
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 17,00
code: CUL115

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: