Ontdek de wereld van gedistilleerde drank

Iedereen heeft wel natuurlijk wel eens gehoord van gin, whisky, cognac en wodka. Maar wist u dat dit slechts een kleine greep is uit de enorme hoeveelheid gedistilleerde dranken die er voorhanden zijn? En dat er binnen deze dranken enorm mooie en lekkere
producten te koop zijn? Wat dacht u van een paar jaar op vat gerijpte tequila? Een lekkere kruidige aquavit? Een stevige moutwijnjenever? Of een met vele specerijen gemaakte chartreuse?

In deze 2 daagse cursus nemen we u mee in de wereld van gedistilleerde dranken. We behandelen de vele aspecten die bij het distilleren aan de orde komen. We staan stil bij de verschillende soorten gedistilleerde drank, de kenmerken en uiteraard gaan we veel proeven. In deze cursus proeven we 12 drankjes per avond. Echter dit zijn minimale hoeveelheden, waarbij het proeven belangrijker is dan het daadwerkelijk opdrinken.

Biografie:
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is daar in eerste instantie aangestoken door het whiskyvirus. Omdat er meer mooie distillaten ontdekt moesten worden, volgden er diverse opleidingen op drankgebied (te beginnen wijn en daarna gedistilleerd vignet en -brevet eindigend met de 1 jarige liquoristenopleiding van de Wijnacademie). Een verdere specialisatie volgde met het succesvol doorlopen van de 1 jarige distillateursopleiding in Hasselt. Peter is verder verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam.

tijd: donderdag 18:45-22:00 uur
periode:9 maart t/m 16 maart 2023 - 2 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: P. (Peter) van Bakel

extra info: Voor het materiaal van deze cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van 39,50 per persoon.
Wij verzoeken u dit bedrag aan de docent te voldoen. De docent regelt de betaling op de eerste les.
Cursusdata 9 en 16 maart 2023
maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 44,00
code: CUL145  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: