Patchwork en quilten(C)

Mola-applicatie, Bargello en/of Spiderwebquilt

In deze cursusgroep gaan we verschillende technieken behandelen. Je kunt hier een keuze uit maken.

Mola-applicatie, een vorm van Reverse Appliqué, omgekeerde applicatie.
Bij de Mola-techniek rijg je verschillende lagen ( effen) stof op elkaar. De bovenlagen worden ingeknipt tot smalle lijnen of tunnels en vastgenaaid, geappliqueerd, om de onderliggende kleuren te laten verschijnen.
Molas zijn panels met applicaties die traditioneel gemaakt worden door de Kuna Indianen. Zij dragen ze op de voorkant en achterkant van hun blouses. De Kuna (Cuna) indianen leven op de San Blas eilanden voor de kust van Panama.
Bij de Mola wordt zowel Reverse Appliqué gebruikt als de traditionele applicatietechniek waarbij je lapjes toevoegt en appliqueert.
Bargello. Dit patchwork is genoemd naar het Florentijnse of bargello-borduurwerk, een spel van op een neergaande lijnen, gebogen en puntig, in een mooie kleuropvolging. Bij deze techniek worden repen stof aan elkaar genaaid, versneden en weer aan elkaar genaaid. Door te schuiven met de kleuren ontstaan er kleurlijnen. We werken bij deze techniek met de naaimachine.
Spiderwebquilt. Ook de spiderwebquilt kan op verschillende manieren worden gemaakt, zowel met de hand als op de naaimachine. Door repen stof aan elkaar te naaien en dan weer te versnijden of op een ondergrond. Je kunt hiervoor een mooi assortiment aan stoffen zoeken, maar het is ook een ontzettend leuk patroon om restjes te verwerken.

tijd: donderdag 09:30-11:30 uur
periode:1 oktober t/m 1 april 2021 - 12 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: S. (Sophia) van Tongeren

extra info: De docent maakt gebruik van schriftelijk cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 4,-. Wij verzoeken u dit bedrag tijdens de eerste les contant aan de docent te voldoen.
Een paar weken voor de start van de cursus wordt u een materialenlijst toegestuurd.
Cursusdata: 1-10, 15-10, 5-11, 19-11, 3-12, 17-12-2020, 14-1, 28-1, 11-2, 4-3, 18-3 en 1-4-2021.
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 164,00
code: CRE515

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: