Per categorie:
Patchwork en quilten, kleurenleer en Log Cabin

Creatief met textiel

Deze cursus starten we met 5 lessen kleurenleer voor quilters.
Kleuren kiezen voor een quilt blijft moeilijk. Deze lessen zijn een start om meer te begrijpen van kleur. U ontvangt een werkboek wat veranderd in een persoonlijk naslagwerk. We werken met schaar en lijm en heel veel verschillende stoffen. Uitgangspunt is de kleurenleer en kleurencirkel van Johannes Itten en onze eigen stoffenvoorraad. We gaan ontdekken wat de verschillende patchworkstoffen met elkaar doen en welke invloed ze op elkaar hebben.

In de volgende 7 lessen staan in het teken van een bekend traditioneel patroon: Log Cabin. Log Cabin is een heel eenvoudig patroon waar eindeloos veel variaties op te maken zijn. Letterlijk betekent 'Log Cabin' blokhut Het centrale vierkant stelt het haardvuur voor en de stroken daarom heen zijn de balken van de blokhut. Vroeger werd voor een brandend haardvuur altijd rood gebruikt en voor een gedoofd haardvuur zwart. Tegenwoordig wordt de kleur van het haardvuur aangepast aan de kleuren in de quilt. We gebruiken de lessen Kleurenleer uiteraard bij de keuze van de stoffen.
De Log Cabin blokken worden bij voorkeur gemaakt op een ondergrond; dit noemt men ook wel 'paperpiecing'.
In deze cursus gaan we uitgebreid de mogelijkheden van Log Cabin ontdekken. Traditioneel, asymmetrisch, Courthouse Steps, Cornerstones, Pineapple, Twisted Log Cabin, in een driehoek, hexagon of ruit toegepast. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Voor de beginnende quilter zijn er allerlei voorbeeldquiltjes met uitgewerkte patronen. De ervaren quilter gaat zich verder verdiepen in de mogelijkheden.
De lessen zijn 1 x per 14 dagen.

tijd: donderdag 13:00-15:00 uur
periode:3 oktober t/m 26 maart 2020 - 12 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: S. (Sophia) van Tongeren

extra info: De cursusdata zijn: 3-10, 17-10, 31-10, 14-11, 28-11, 12-12-2019, 9-1, 23-1, 6-2, 20-2,12-3, 26-3-2020
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 164,00
code: CRE520  
Naar aanmeldformulier
  Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: