Patchwork en quilten gevorderden

Log cabin variaties of Patchwork Sampler

Dit cursusjaar staat in het teken van een bekend traditioneel patroon: Log Cabin. Log cabin is een heel eenvoudig patroon waar eindeloos veel variaties op te maken zijn. Letterlijk betekent 'log cabin' blokhut Het centrale vierkant stelt het haardvuur voor en de stroken daarom heen zijn de balken van de blokhut. Vroeger werd voor een brandend haardvuur altijd rood gebruikt en voor een gedoofd haardvuur zwart. Tegenwoordig wordt de kleur van het haardvuur aangepast aan de kleuren in de quilt.
De log cabin blokken worden bij voorkeur gemaakt op een ondergrond; dit noemt men ook wel 'paperpiecing'.
In deze cursus gaan we uitgebreid de mogelijkheden van Log cabin ontdekken. Traditioneel, asymmetrisch, Courthouse Steps, Corner Stones, Pineapple, Twisted Log Cabin, in een driehoek, hexagon of ruit toegepast. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Voor de beginnende quilter zijn er allerlei voorbeeldquiltjes met uitgewerkte patronen. De ervaren quilter gaat zich verder verdiepen in de mogelijkheden.
Als vervolg op de basiscursus is het ook mogelijk om een Patchwork Sampler te maken.
Een samplerquilt is een quilt waarin elk blok is ingevuld met een ander geometrisch patroon. In deze cursus gaan we verder in op het met de hand naaien van blokken patchwork!
Naast meer ingewikkelde patronen, komen ook ronde vormen en driedimensionale effecten aan de orde. Ook verschillende mogelijkheden voor het combineren van deze blokken tot een fraai geheel worden behandeld.
We streven ernaar om minimaal 9 12 blokken te maken; dit kan een wandkleed worden of met effen blokken erbij een 1-persoonssprei!

tijd: dinsdag 13:30-15:30 uur
periode:29 september t/m 30 maart 2021 - 12 lessen
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: S. (Sophia) van Tongeren

extra info: De docent maakt gebruik van schriftelijk cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen 4,-. Wij verzoeken u dit bedrag tijdens de eerste les contant aan de docent te voldoen.
Voor de eerste les graag wat restjes katoenen lapjes en naaigerei zoals garen, naald, spelden en een schaar meenemen.
Cursusdata: 29-9, 13-10, 3-11, 17-11, 1-12, 15-12-2020, 12-1, 26-1, 9-2, 2-3, 16-3, 30-3-2021

maximaal: 10 deelnemers
prijs: € 164,00
code: CRE500

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: