Whiskyproeverij, de basisbeginselen

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod van whisky's en ontdek uw smaakvoorkeur tijdens deze whiskyproeverij. Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen waaronder natuurlijk Schotland maar ook uit landen als ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky's.
Tijdens deze workshop komt u meer te weten over het proces van het maken van deze godendrank. Elk onderdeel van het proces heeft invloed op de smaak van de uiteindelijke whisky. De smaken zijn eindeloos te variėren. We proeven zeven verschillende Schotse whisky's tijdens de workshop waartussen u grote verschillen zult opmerken.
De workshop is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Omdat er een 'beperkte hoeveelheid' alcohol zal worden genuttigd is het verstandig hier met het vervoer rekening mee te houden.

Biografie:
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is sindsdien aangestoken door het whiskyvirus, wat uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby is geworden. Via diverse opleidingen op drankgebied (wijn, gedistilleerd en liquoristenopleiding) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de whisky (Schotse Malt Whiskycursus alsmede de International Islay Whisky School). Hij is lid van de whiskyclub in Utrecht, verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en het whiskyweekend Maltstock

tijd: donderdag 18:45-22:00 uur
startdatum:13 oktober 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: P. (Peter) van Bakel

extra info: De kosten voor whisky en een hapje bedragen € 15,-.
Wij verzoeken u dit bedrag aan de docent te voldoen. De docent regelt de betaling tijdens de workshop.
maximaal: 11 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 21,00
code: CUL140

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: