Whiskyproeverij, de wereld in

Tijdens deze whiskyproeverij ontdekt u whisky's die u normaal gesproken niet zo snel zult proeven! Schotland is de bakermat van de whisky, maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. U zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variėteit. Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als u de basiscursus heeft gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heeft u dat niet, dan is dat ook geen probleem. We praten u gedurende de avond helemaal bij.
De workshop is alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Omdat er een 'beperkte hoeveelheid' alcohol zal worden genuttigd is het verstandig hier met het vervoer rekening mee te houden.

Biografie:
Peter van Bakel ging eind jaren negentig voor het eerst naar Schotland en is sindsdien aangestoken door het whiskyvirus, wat uiteindelijk een uit de hand gelopen hobby is geworden. Via diverse opleidingen op drankgebied (wijn, gedistilleerd en liquoristenopleiding) heeft hij zich verder gespecialiseerd in de whisky (Schotse Malt Whiskycursus alsmede de International Islay Whisky School). Hij is lid van de whiskyclub in Utrecht, verbonden aan het jenevermuseum in Schiedam en het whiskyweekend Maltstock

tijd: donderdag 18:45-22:00 uur
startdatum:24 november 2022
plaats:Volksuniversiteit Lisse Vuursteeglaan 9 LISSE
docent: P. (Peter) van Bakel

extra info: De kosten voor whisky en een hapje bedragen € 18,-.
Wij verzoeken u dit bedrag aan de docent te voldoen. De docent regelt de betaling tijdens de workshop.
maximaal: 10 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 21,00
code: CUL142

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: