Per categorie:


  Per soort:


21 januari 2018

Huub Zenden draagt voorzittershamer over

Nieuwe voorzitter voor Volksuniversiteit
Na zes jaar voorzitterschap besloot voorzitter Huub Zenden
de voorzittershamer van Volksuniversiteit Lisse over te dragen aan Frans Broekhof.
De Volksuniversiteit Lisse (VL) neemt afscheid van een zeer bevlogen man. Onder zijn leiding heeft de VL zich ontwikkeld tot een instituut met een gevarieerd cursusaanbod op cultureel en maatschappelijk gebied, toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

Gedreven door een groot sociaal gevoel en met niet aflatende ijver heeft Huub Zenden de missie van de VL professionele invulling gegeven. Onder zijn leiding groeide de VL uit tot een instelling waar momenteel ruim 1500 cursisten uit Lisse en omgeving deelnemen aan één van de vele cursussen en activiteiten die jaarlijks worden aangeboden. Daarbij heeft Huub Zenden er middels een kwaliteitstraject voor gezorgd dat het aanbod van cursussen, maar ook van workshops en lezingen van een kwalitatief hoog niveau is.
In samenwerking met ISD Bollenstreek heeft Huub Zenden zich beijverd voor de start van het project Nederlands voor anderstaligen. Hierdoor hebben ook vluchtelingen de kans om snel de beginselen van de Nederlandse taal machtig te worden.

Inmiddels heeft Huub de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger Frans Broekhof, die evenals Zenden zijn roots in het onderwijs heeft. Na Jarenlang les te hebben gegeven aan de inmiddels verdwenen MVO-school en later in het bedrijfsleven, sloot Broekhof zijn carrière onlangs af in het bankwezen. Frans Broekhof wil het beleid van zijn voorganger graag voortzetten. Hij is vooral trots op de grote groep vrijwilligers die het mogelijk maakt dat de Volksuniversiteit, een vrijwilligersorganisatie, haar doelstellingen kan waarmaken.Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    

Nieuws

Verslag Wandeling Rembrandt en de fam Six
> lees meer